dilluns, 9 de març del 2015

Girona m'enamora

Trobada de Urban Sketchers de Girona i Vic



El cul de la lleona és parada obligada pels turistes que s'ho miren amb incredulitat. Alguns visitants besen la pedra amb fe, a vegades amb un somriure. Identificació col·lectiva i orgull, encara que escatològic, pels gironins.




La pujada de Sant Feliu era l'entrada de la ciutat vella, encara conserva algunes botigues. És espai de trànsit que ve de Ballesteries i camí a la zona històrica. La reconversió urbanística l'han convertit en descans visual i recer que convida a la trobada i conversa.


Les façanes de l'Onyar, una de les primeres rehabilitacions de barris populars i exemple d'actuació dels nous ajuntaments democràtics. Ha esdevingut un símbol i una postal emblemàtica gironina. El Tamboret de la Reina és un balcó privilegiat.



El Palau del General, l'Ajuntament, la Cúria, el Teatre Municipal. Tot reunit en aquesta petita plaça porxada. Acull totes les celebracions emblemàtiques. El dibuixant és testimoni i cronista en directe, d'una manifestació stop desnonaments vigilada a prop per la policia.


3 comentaris:

  1. A mi m'enamoren els teus dibuixos, Jordi! Enhorabona. I una abraçada.

    ResponElimina
  2. Com sempre, excel·lents dibuixos!

    ResponElimina
  3. Jordi, bravo , amb aquets dibuixos has copsat la Girona que a vegades no pot dissimular que es una mica gris i vella; amb encants, que com em deia un amic gironí de soca arrel els has de trobar en la Girona subterrània reservats per qui la volen conèixer a fons i estimar-la “malgre tout”.
    Permetre’m l’elogi,” Jordansco” estàs dibuixant amb plenitud, m’encanta el traç de les teves notes, la visió espontània i a la vegada essencial i amb bellíssima transparència. Des de Girona estant, amb anys acumulats i temps intentant els mèrits per a la carta de gironitat, visitaré amb atenció quests paisatges gironins que tu has plasmat

    ResponElimina